Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΣΝΑ ΖΑ ΛΕΡΙΝ

http://www.youtube.com/watch?v=fZ3DuimXjP0
http://www.youtube.com/watch?v=8mqog_ah6KU
http://www.youtube.com/watch?v=25ZO0e10Pek

Ας μας παρουσιάσουνε και οι φίλοι Έλληνες που θεωρούν ότι είναι και Μακεδόνες, απο πάππου προς πάππου, μερικά δικά τους ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της περιοχής της Μακεδονίας, που να μην είναι αντιγραφή η μετάφραση των μακεδονικών, εννοείται.
Κάτι που τραγουδούσαν και χορεύανε οι Έλληνες της Μακεδονίας, πριν 100 η 200 χρόνια, ας πούμε.

16 σχόλια:

  1. Μα τα τραγούδια είς την σλαβική δεν είναι κτήμα σου,ούτε εκείνη που τα χορεύουν αισθάνονται Βουλγαρομακεδόνες...Εσύ είσαι η μειοψηφία στους ντόπιους ακόμη να το καταλάβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και δεν είναι κτήμα μου τα μακεδονικά τραγούδια και οι χοροί, και είναι φυσικό να μπορούν όλοι να τους χορεύουν. Από την άλλη, ούτε οι Τούρκοι Πόντιοι ούτε οι Τούρκοι Μικρασιάτες στην Τουρκία, αισθάνονται Έλληνες όταν χορεύουν τους ίδιους ακριβώς με τους "ελληνικούς" ποντιακούς και μικρασιατικούς χορούς της Ελλάδας. Έτσι δεν είναι;
    Ρώτησα να μάθω εάν υπάρχουν ελληνικοί χοροί της Μακεδονίας όπως υπάρχουν οι κρητικοί, νησιωτικοί, ηπειρωτικοί, κτλ. χοροί, γιατί αυτούς που παρουσίασα, ΣΑΦΩΣ δεν είναι ελληνικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα για ποιά αντιγραφή των Μακεδονικών μιλάς? Είναι Μακεδονικά επειδή είναι ελληνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μα για ποιά αντιγραφή των Μακεδονικών μιλάς? Είναι Μακεδονικά επειδή είναι ελληνικά"

    ;;;;;;;;;???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΦΩΣ δεν είναι ελληνικοί!


    Kai ti einai tote?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Kai ti einai tote?"

    Θα σε αφήσω με την απορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kai ti einai tote?



    Γηγενης ειναι βρε μπουφοι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλααα!!!Και εγώ ο μπούφος νόμιζα ότι η επιροή ήταν από Θεσσαλία,Ήπειρο και Ιόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει να μαθετε πολλα ακομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίταξε Gence φίλε μου. Αν θέλεις να μάθεις για ελληνικούς μακεδονικούς χορούς μπορείς να πάς σε οποιοδήποτε μακεδονικό ντόπιο χωριό (εξαιρούνται τα προσφυγικά) όταν έχει τοπικό πανηγύρι ή γιορτάζει κάποιον άγιο. Υπάρχουν πολλά ντόπια πανηγύρια στις Σέρρες, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στα χωριά της Θεσσαλονίκης κ.α.Να ρωτήσεις τους κατοίκους εάν τα τραγούδια τους είναι βουλγάρικα ή ελληνικά. Εάν όμως σε λυντσάρουν και σε στείλουν στο νοσοκομείο μην αρχίσεις να μιλάς για γραικομάνους και γενίτσαρους Μακεδόνες που τους έκανε πλύση εγκεφάλου το σατανικό ελληνικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για πια πανηγύρια λες; Αυτά των μουγκών; Γιατί οι χοροί τους είναι χωρίς λόγια εκτός από κανένα "Μήλο μου κόκκινο" (μεταφρασμένο στο πόδι!) και κανένα 2-3 ακόμα, με ελληνικά λόγια. Αυτά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ; Το εάν αυτοί που χορεύουν αυτούς τους χορούς είναι και αισθάνονται Έλληνες, είναι άλλη υπόθεση. Και τα τσιφτετέλια και ζεμπεϊκικα που οι Έλληνες ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ, είναι τουρκικά και όχι ελληνικά και ας τα ονομάζουνε οι χορευτές στην Ελλάδα Μικρασιατικούς χορούς για να μην πουν την κακιά λέξη. Έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχάς χαίρομαι που είσαι μέσα για να κάνουμε διάλογο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά από χορούς και γι΄αυτό σε παρέπεμψα στους πλέον αρμόδιους δηλαδή τους ίδιους τους χωριάτες. Εσύ όμως πώς μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είναι ελληνικοί? Ως προς τους μικρασιατικούς χορούς αμφισβητείς ακόμα και την πολιτιστική οντότητα των μικρασιατών Ελλήνων? Εσύ μας έχεις σβήσει από το χάρτη ρε μεγάλε. Ηρέμησε λίγο. Για έθνος που γεννήθηκε το 1944 πολλά ζητάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί αργείς τόσο να βάλεις το σχόλιο μου? Μία φιλική σύμβουλή. Δίνεις την αίσθηση στυγνής λογοκρισίας και δεν είναι ωραίο για το blog σου. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από τα ελληνικά επιχειρήματα. Έτσι κι αλλιώς όλα τα μυαλά των ομοίων σου δουλεύουν εδώ και χρόνια για να τα καταρρίψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Justified, δεν είναι ελληνικοί γιατί οι ίδιοι οι Έλληνες αρνούνται να τους αποδεχθούν ως ελληνικούς. Γι' αυτό υπήρξαν οι φυλακίσεις, τα ρετσινόλαδα, οι εξορίες κτλ, (να μην τα ξανάλεμε) όσων χόρευαν και τραγουδούσαν αυτούς τους ίδιους χορούς και τα τραγούδια.
    Σήμερα γίνεται μια απέλπιδα προσπάθεια εκ μέρους των Ελλήνων να παρουσιάσουν το ίδιο φολκλόρ που εκδίωξαν ανελέητα, ως πραγματικά ελληνικό, αλλά πάλι δεν τους βγαίνει.
    Κλέψε από 'δω, κλέψε απ' εκεί, κατάφεραν και οι Έλληνες να δημιουργήσουν φολκλόρ, αλλά από τους Μακεδόνες τα βρήκαν… μπαστούνια!
    Δεν νομίζω ότι αργώ να απαντήσω, αλλά έχω και άλλες δουλειές, δεν ζω από το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια "поседница" απο μενα
    α!!! και μια "завлицена" ετσι για το καλο του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Od Voden, μπορείς να απολαύσεις την Ποσεντνίτσα και τη Ζαβλιτσένα και άσε τους άλλους να ψάχνουν για ελληνικούς χορούς της Μακεδονίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή