Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ



Φαίνεται όμως ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σύνορα για την μουσική και το χορό, γιατί οι δυο Μακεδόνες μουσικοί, πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που φιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση του συγκεκριμένου συλλόγου της Φλώρινας το 1995, από τότε είναι σε "μαύρη λίστα" ανεπιθύμητων ατόμων στην Ελλάδα και δεν τους παρέχεται πια καμία "βίζα" εισόδου σε αυτήν!

http://www.youtube.com/watch?v=NGGLV9bobDU

7 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι μερος της γενικοτερης πολιτικης της Ελλαδας σε οτι αφορα τις σχεσεις και επαφες των Μακεδονων της Ελλαδας με τους Μακεδονες της Δ. της Μακεδονιας. Η παρουσια Μακεδονων μουσικων στα γλεντια, πανηγυρια και εκδηλωσεις αποδεικνυει την κοινη πολιτιστικη, γλωσικη και καθ΄επεκταση εθνικη καταγωγη μας, κατι το οποιο η Ελλαδα θελει να αποτρεψει πασης θυσιας.
    Σε μαυρες λιστες, εκτος απο μουσικους, μπενουν και δημοσιογραφοι, ακτιβιστες, πολιτικοι προσφυγες και οικονομικοι μεταναστες, απλοι πολιτες κ.τ.λ, ακομα και αν ειναι κατοχοι Αμερικανικων η αλλων ξενων διαβατηριων. Σε πολλους απο αυτους η απαγορευση εισοδου ειναι ισοβια.Ας ελπισουμε οτι μια μελλοντικη εισοδος της Δ. της Μακεδονιας στην Ε.Ε. θα αποτρεψει αυτες τις αυθεραισιες και τις ρατσιστικες πολιτικες της Ελλαδας.Η Ελλαδα πρεπει να καταλαβει οτι δεν κινδυνευει απο τους εθνικα Μακεδονες και τα δικαιωματα τους αλλα απο τις δικες της πραξεις μισαλλοδοξιας και ακραιου εθνικισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις πολύ δίκιο, Kaljarsko, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ποτε θα μπει στην ΕΕ η Δημοκρατία της Μακεδονίας: τα δικαιώματα μας πρέπει να τα απαιτήσουμε από το ελληνικό Κράτος και την ελληνική κυβέρνηση και μέσα σε αυτά τα δικαιώματα συμπεριλαμβάνεται και αυτό της διάσωσης της πολιτιστικής και γλωσσικής κληρονομιάς μας.
    Φυσικά, οι καλές σχέσεις της Ελλάδας με την Δημοκρατία της Μακεδονίας θα βοηθούσαν παρά πολύ προς αυτήν την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την εισοδο της Δ. της Μακεδονιας στην ΕΕ ελπιζω οτι θα λυθουν τα προβληματα εισοδου πολιτων της Δ. Μακεδονιας στην Ελλαδα και λεω ελπιζω γιατι δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο απο μονο του θα λυσει αυτου του ειδους τα προβληματα.Ειναι πολυ πιθανο ακομα και τοτε η Ελλαδα να απαγορευει επιλεκτικα την εισοδο στους ΄΄ανεπιθυμητους΄΄χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν, πραγμα που κανει σε Αμερικανους, Καναδους, Αυστραλους κ.α. πολιτες μακεδονικης καταγωγης. Οσο για τα δικαιωματα μας ως εθνικα Μακεδονες στην Ελλαδα εννοειται οτι πρεπει να τα απαιτουμε απο το ελληνικο κρατος το οποιο οφειλει να μας τα παραχωρησει μιας και τα αιτηματα μας ειναι απολυτως λογικα και νομιμα και συμβαδιζουν με ολες τις διεθνεις συμφωνιες τις οποιες εχει υπογραψει και η Ελλαδα. Επειδη μεχρι τωρα αρνειται ακομα και την υπαρξη μας μαλλον θα πρεπει να υψωσουμε περισσοτερο την φωνη μας.Το θεμα δεν ειναι μονο να δειξουμε στο κρατος οτι υπαρχουμε αλλα ακομη πιο σημαντικο ειναι να δειξουμε και στους αλλους εθνικα Μακεδονες οτι δεν πρεπει να φοβουνται να απαιτουν τα δικαιωματα τους. Ως πολιτες αυτου του κρατους θα πρεπει να βοηθησουμε την χωρα μας να εκδημοκρατηστει ακομα περισσοτερο γιατι απ'οτι φενεται σε μερικα θεματα εχει μεινει στον μεσαιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Kaljarsko έγραψε
    >>>>>Οσο για τα δικαιωματα μας ως εθνικα Μακεδονες στην Ελλαδα εννοειται οτι πρεπει να τα απαιτουμε απο το ελληνικο κρατος το οποιο οφειλει να μας τα παραχωρησει μιας και τα αιτηματα μας ειναι απολυτως λογικα και νομιμα και συμβαδιζουν με ολες τις διεθνεις συμφωνιες τις οποιες εχει υπογραψει και η Ελλαδα. Επειδη μεχρι τωρα αρνειται ακομα και την υπαρξη μας μαλλον θα πρεπει να υψωσουμε περισσοτερο την φωνη μας.Το θεμα δεν ειναι μονο να δειξουμε στο κρατος οτι υπαρχουμε...>>>>

    Πολύ σωστά τα λες φίλε. Όμως για να απιτείσετε και υψώσετε φωνή, να δείξετε την παρουσία σας, θα πρέπει να κάνετε πολύ περισσότερα από το να γράφετε σε κάποια blogs και να υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα που να σας εκπροσωπεί χωρίς εμφανή μαζική υποστήριξη.
    Μιά δυό διαδηλώσεις για παράδειγμα, με μαζικλη συμμετοχή και ξεκάθαρο αίτημα την αναγνώριση σας ως εθνική μειονότητα θα ήταν ένα σημαντικό βήμα.
    Και μην ακούσω για το φόβο και το στιγματισμό που θα υποστούν οι συμμετέχωντες. Αν είναι πέντε, δέκα, πανήντα ή εκατό άτομα, τότε ΝΑΙ, αν όμως καταφέρετε να κατεβάσετε μερικές χιλιάδες άτομα το θέμα έχει κλείσει, τελεία και παύλα.
    Αμφιβάλλω όμως για τον αριθμό των εχόντων Μακεδονική - μη Ελληνική συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλειστά σύνορα σε όσους καλλιτέχνες τραγουδούν αλυτρωτικά άσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και για τους Έλληνες τραγουδιστές, που τραγουδούν για την Πόλη, την Σμύρνη, την Β. Ήπειρο, την Κύπρο, κτλ να μην μπορούν να τραγουδούν εκτός Ελλάδας, γιατί θα διαμαρτύρεται συνεχώς η Τουρκία και η Αλβανία! Ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια τώρα έχουν σταματήσει να τραγουδιόνται τα αλυτρωτικά τραγούδια.Επαναλαμβάνω τα αλυτρωτικά όχι αυτά που νοσταλγούν.

    υγ. αν έχεις θεωρείς πως έχεις δίκιο πετάξου μέχρι την Χειμάρα και τραγούδα Δέλβινο ω ρε Δέλβινο και Τσαμουριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή