Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΓΑΔΕΣ



Τι έχει ξεχάσει η Ευρώπη;
Μέχρι και σήμερα το Ελληνικό Κράτος τους απαγορεύει την επιστροφή τους στον τόπο που γεννήθηκαν, στους εδώ συγγενείς τους.
-----------
1-Η εθνικότητα και η εθνοτική ταυτότητα αποτελούν πολύ ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο σε αντίθεση με το γραφειοκρατικό μέρος της προσωπικής πολιτικής ταυτότητας αυτό της υπηκοότητας η οποία και καταγράφεται απο διάφορες κρατικές αρχές.
2- Η αναφορά σε γένος έχει απαλειφθεί από όλες τις δημοκρατικές χώρες ακόμα και σε αυτές που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, π.χ Γερμανία διότι συνδέεται με βιολογικές αναφορές-αίμα κάτι που δεν ισχύει για την σύγχρονη έννοια του έθνους ως ιδιαίτερης πολιτιστικής οντότητας
3- Η γενετική επιστήμη ουδόλως συνδέεται με τα σύγχρονα έθνη- γερμανικό με γαλλικό ή κινεζικό με βιετναμικό . Υπάρχει όμως σχέση με το γεωγραφικό <έθνος>, π.χ αραβικό, ασιατικό, ινδοευρωπαϊκό, αφρικανικό.
4-Η αφαίρεση της υπηκοότητας και της περιουσίας ακόμα και σε καιρό πολέμου δεν αποτελεί ποινή μίας δημοκρατικής και φιλελεύθερης δικαιοσύνης, όπως και η ποινή του θανάτου. Η προβλεπόμενη ποινή σχετίζεται με πολυετή φυλάκιση καθώς και χρηματικό πρόστιμο μετά όμως από ανεξάρτητο δικαστήριο στο οποίο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Τα δικαστήρια δοσίλογων δεν ήταν ανεξάρτητα, λειτούργησαν δε με σκοπιμότητες πολιτικές αλλά και εθνοτικές. Έτσι χιλιάδες Έλληνες πολίτες καταδικάσθηκαν με τις παραπάνω ποινές χωρίς να έχουν τελέσει βίαιες πράξεις κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας παρά μόνο εξέφρασαν την συμπάθεια τους για τις υποσχέσεις των κατακτητών να τους δοθούν εθνοτικά δικαιώματα. Έτσι έπραξαν κάποιοι Μακεδόνες για την Βουλγαρική Κατοχική Διοίκηση αλλά και οι Τσάμηδες προς τους Ιταλούς . Αντιθέτως ο κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου τιμωρήθηκε με τον δέοντα τρόπο, δηλαδή με ισόβια και όχι με την ποινή του θανάτου που ίσχυε τότε. Ούτε με αφαίρεση της υπηκοότητας . Φυσικά αυτή η ποινή της κάθειρξης πολύ σύντομα καταργήθηκε με αμνηστευτικό διάταγμα και επιπλέον όλοι οι εθνικά έλληνες δοσίλογοι εντάχθηκαν στον κορμό της μεταπολεμικής κρατικής διοίκησης, π.χ Παπαδόγγονας. Έτσι είναι προφανές ότι αυτή η διάκριση ήταν αποτέλεσμα σχετικής πολιτικής απόφασης για την παραπέρα <ομογενοποίηση> των ελλήνων πολιτών με την βοήθεια του αδικήματος κατά της ανθρωπότητας αυτό της εθνοκάθαρσης. Αυτό αποδεικνύεται και παραπέρα με την στέρηση του δικαιώματος επανάκτησης της υπηκοότητας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1982, με την αναφορά μόνο σε Έλληνες το γένος
5- Κανένας εθνικά Μακεδόνας δεν έχει βλάψει τα νόμιμα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας σε αντίθεση με τους θιασώτες του ελληνικού εθνικισμού-μικρασιατική εκστρατεία, πραξικόπημα στην Κύπρο
6- Όλοι οι πολίτες οφείλουν να είναι νομιμόφρονες και όχι εθνικόφρονες, τα δε δικαιώματα τους απορρέουν και από την φορολογική τους συνέπεια
7- Η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας δεν έχει εθνικιστικό λόγο αφού δεν αρνείται την εθνοτική ταυτότητα άλλων εθνών ούτε ισχυρίζεται ότι έχει αποκλειστικότητα τόσο στο όνομα Μακεδονία ούτε στο έδαφος της χαρακτηριστικά κάθε εθνικισμού.
8- Η απαίτηση για επανάκτηση της ελληνικής υπηκοότητας από όσους την στερήθηκαν χωρίς να το ζητήσουν- Τούρκοι, Τσάμηδες Αλβανοί, Μακεδόνες, Βλάχοι καθώς και τους απογόνους τους συμπεριλαμβανόμενου του εγγονού του ήρωα του αλβανικού έπους Νίκολα Γκρουέφσκι αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο αίτημα όλων μας.

10 σχόλια:

  1. Δειτε και αυτα: http://www.youtube.com/watch?v=dF8Z3sYHmAI&feature=PlayList&p=D82184EC04FCF525&index=0&playnext=1


    http://www.youtube.com/watch?v=6srrACRj4gA&feature=PlayList&p=BD16FBE525E13451&index=0&playnext=1
    -Εχουν αγγλικους υποτιτλους.

    Αμεση και ανευ ορων επιστροφη των Μακεδονων πολιτικων προσφυγων του εμφυλιου.Αποδοση υποικοοτητας και ρυθμηση των περιουσιακων θεματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη στον Ελληνικό λαό ζητήσατε για τα κακά που προξενήσατε με την εμπλοκή σας σε έναν εμφύλιο που δεν είχατε καμμιά δουλειά ?

    Εδώ μιλάτε για Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα και έχετε το θράσος να ζητάτε να γυρίσουν πίσω αυτοί που αιματοκύλισαν την Δυτική Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Akritas, η αλήθεια είναι ότι την Ιστορία τη γράφουν η νικητές, με χρυσά γράμματα, ηρωισμούς και δεν συμμαζεύατε… Όταν όμως ακούγεται η Ιστορία των ηττημένων, αλίμονο στους νικητές…..
    Οι Μακεδόνες δεν χρειάζεται να ζητήσουν συγνώμη από κανέναν και ειδικά από τους Έλληνες, οι οποίοι διέπραξαν εγκλήματα εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας επί 80 χρόνια εναντίον τους και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ρατσιστικά σε όλους όσους δεν είναι "Έλληνες το γένος"….

    Και πως "αιματοκύλισαν τη Μακεδονία" ανήλικα παιδιά και μωρά; Η μήπως έχεις τη γνώμη ότι πρέπει να τιμωρούνται για τις πράξεις (όποιες) των γoνιών τους;
    Εδώ το έχει πει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση: "εμείς τρομάξαμε να τους διώξουμε από την Ελλάδα μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο…" και αυτό είναι στην ουσία το μέγα πρόβλημα της Ελλάδας: δεν θέλει τους Μακεδόνες και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο να μην μπει η Δημοκρατία της Μακεδονίας στην ΕΕ όσο υπάρχουν εν ζωή αυτοί οι άνθρωποι, και επινόησε το πρόβλημα με το όνομα για να δημιουργεί κωλύματα και να κερδίζει χρόνο! Εμείς όμως δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα δίκαια μας και δεν ξεχνάμε τον πόνο και την δυστυχία που το Ελληνικό κράτος προκάλεσε σε όλους τους Μακεδόνες, εντός και εκτός Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμεση τακτοποίηση των ζητημάτων υπηκοότητας και περιουσίας στους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες.
    Αυτά τα άτομα είναι τα τελευταία θύματα του ψυχρού πολέμου που περιμένουν αποκατάσταση. Έστω μια αναγνώριση, μια συμβολική αποζημίωση, έστω κάτι. Σε όλη την Ευρώπη τέτοια ζητήματα έχουν ρυθμιστεί.

    Οι Μακεδόνες δε χρωστάνε συγνώμη σε κανένα φασιστάκο ακρίτα. Η Ελλάδα οφείλει συγνώμη.

    Αλλά βρίσκουν και τα κάνουνε. Τόσα χρόνια δεν τους γαμ..σε κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σώπα ρε Gence που η Ελλάδα το μοναδικό πρόβλημα με το κράτος σας που έχει είναι ο γυρισμός των των πολιτικών αποσχισθέντων και των παιδιών του παιδομαζώματος (όπου και εσείς είχατε συμμετοχή) τα οποία τα γαλουχήσατε ως απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.!!!

    Όσο για τα παιδιά του παιδομαζώματος και το οργανωμένο σχέδιο απο­μάκρυνσης των εκτός Ελλάδος από τα στελέχη του NOF, η προσφυγή του Ελληνικού κράτους στον ΟΗΕ, οι καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας αλλά και οι αποφάσεις του ίδιου Οργανισμού για την επιστροφή των παιδιών στη Ελλάδα, αλλά και η συγκέντρωση των παιδιών στις παιδουπόλεις των Ανατολικών χωρών γιατί δεν τα μνημονεύεται πουθενά ?

    Δεν σας συμφέρουν και τα κρύβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Akritas, πόσες ακόμα αθλιότητες θα διαβάσουμε από σένα; Πέρα από ότι είσαι φανατικός με τον "Ελληνισμό" σου, έχεις και απόψεις απάνθρωπες και καταδικασμένες απ' ολόκληρη την ανθρωπότητα! Δεν έχουμε χώρο για σένα σε αυτό το blog και δεν θα σου επιτραπεί ξανά να προβάλλεις από εδώ τις ναζιστικές σου νοοτροπίες.

    Αυτοί είναι οι ρατσιστικοί νόμοι και αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων. Γιατί, άραγε ακόμα απορούμε για το μεγάλο ποσοστό (πάνω από 35-40%, μοιρασμένο σε όλα τα πολιτικά κόμματα, εντός και εκτός Βουλής) ελλήνων πολιτών με ιδέες σαν αυτές του Akritas;


    ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Αθήνα 29.12.1982

    Θέμα: Ελεύθερος επαναπατρισμός και απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας στους πολιτικούς πρόσφυγες.

    Έχοντες υπ' όψη:

    Τις διατάξεις του Νόμου 400 / 76 "Περί Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργείων" όπως τροποποιήθηκαν με το Ν. 1266 / 1982 και στα πλαίσια της πολιτικής της Κυβέρνησης για Εθνική συμφιλίωση και ομοψυχία,

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

    Μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες το γένος, που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949 και λόγω αυτού κατέφυγαν στην αλλοδαπή ως πολιτικοί πρόσφυγες έστω και αν αποστερήθηκαν της Ελληνικής Ιθαγένειας...

    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

    Γ. Γεννηματάς - Γιάννης Σκουλαρίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και αυτό:

    http://nomothesia.ependyseis.gr/eu-law/getFile/%CE%9D+1540+1985.pdf?bodyId=470

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες μου μία αθλιότητα που έγραψα ?
    άντε ντε αν έχεις άντερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφηστε το παιδι (τον ακριτα) να πει την γνωμη του. Μονο να εχει υποψη του οτι ολοι εξω απο τον χορο ξερουν να χορευουν. Και για μενα θα ηταν ευκολο να λεω διαφορα για καταστασεις για τις οποιες εμαθα φιλτραρισμενες μεσω του σχολειου και των βιβλιων του Ινστιτουτου Μακεδονικων Σπουδων.
    Ας διαβασει και αυτο: http://www.freewebs.com/onoma/rizospastis.htm Μπορει να του φανει χρησιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φυσικά, που να καταλάβεις! Οι απόψεις σου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα μακεδονικό blog στο οποίο έρχεσαι μόνο και μόνο για να μας προσβάλλεις. Εσύ είσαι ελεύθερος να έχεις όποιες απόψεις θέλεις, αλλά δεν μπορείς να τις επιβάλλεις σε εμάς γιατί και εμείς είμαστε ελεύθεροι να έχουμε τις δικές μας απόψεις. Δεν τρέχουμε ώμος στα ελληνικά blog η forum να λέμε ποσό ψεύτες και απαίσιοι είναι οι Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή