Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Μακεδόνας δημοσιογράφος απο την Δημοκρατία της Μακεδονίας καταδικάσθηκε σε 4 μήνες φυλάκιση απο ελληνικό δικαστήριο γιατί μαγνητοσκόπησε το γάμο του εξαδέλφου του στην Μελίτη/Οβτσάρανι (Φλώρινα)!!!!
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=104376
http://www.youtube.com/watch?v=PpIoHyckKCo

10 σχόλια:

  1. Ανωνυμος 10:34
    Αν οντως υπαρχει δολος στη υποθεση του Βασκο, τοτε ειναι απολυτα καταδικαστεα.
    Διαβασα στον τυπο της δ. Μακεδονιας συνεντευξη της μητερας του η οποια δηλωσε οτι η ιδια ζητησε την συνδρομη της αστυνομιας γιατι ο γιος της ειναι αρρωστος και αρνειτε να κανει θεραπεια.Ετσι βαση νομου ζητησε την βοηθεια της αστυνομιας για να μεταφερθει ο γιος της στο ψυχιατρειο. Επισεις δηλωσε οτι ειναι καταπληκτη απο τον τροπο που παρουσιαζεται το θεμα στην Ελλαδα.
    Μια-δυο πληροφοριες ακομα. Συμφωνα με φιλους του και συμμφοιτητες του παλιοτερα ηταν μελος βουλγαροφιλης οργανωσης, μετα προσχωρησε σε σερβοφιλη οργανωση και ζητησε δικαστικα την αλαγη του επονυμου του απο Γληγκοροβ σε Γληγκοριεβιτς(πραγμα που του επιτρεπηκε) και τελικα δηλωσε φιλελληνας.(που δεν ειναι καθολου κακο)
    Στην Δ. Μακεδονιας ειναι απο το συνταγμα επισημα αναγνωρισμενες οι εξης εθνοτητες:Μακεδονες, Αλβανοι, Τουρκοι, Σερβοι, Βοσνιοι, Ρομα και Βλαχοι. Η κρατικη ραδιοτηλεοραση εχει εκπομπες σε ολες αυτες τις γλωσσες( στο ραδιοφωνο και στα ελληνικα για τους 300-400 δηλωμενους συμφωνα με την τελευταια απογραφη Ελληνες).
    Ο "υπερεθνικιστης" Γκρουεβσκι (με τον οποιο και εγω διαφωνω ιδεολογικα για καποιες επιλογες του) οταν εμφανιζεται δημοσια μιλαει για πολιτες του κρατους και παντα απαριθμει ολες τις εθνικοτητες που κατοικουν στην Δ. Μακεδονιας.
    Γιαυτο καλυτερα να βλεπουμε τα της Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην μπερδεύουμε το Βασκο. Άλλο θέμα. Κακώς τα συσχετίζουμε.
    Αν κατάλαβα καλά από το άρθρο, κάποιος κ. Μιτσκοβ, παραβρέθηκε στο γάμο ενός εξαδέρφου του, στη Μελίτη της Φλώρινας και μαγνητοσκόπησε το γλέντι. Επειδή όμως στο παρελθόν δούλευε ως εικονολήπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Α1 των Σκοπίων, θεωρήθηκε ότι βιντεοσκοπούσε για λογαριασμό του εν λογω τηλεοπτικού σταθμού το γλέντι, χωρίς αντίστοιχη άδεια. Ένας αστυνομικός μάλιστα του έδειξε φωτογραφία όπου Ο Μίτσκοβ εμφανιζόταν πλάι στον (περιβόητο) Γκόραν Μομίροβσκι, όταν κάλυπτε το πανηγύρι της Μελίτης πριν 2 χρόνια. Ο Μιτσκοβ προσπάθησε να αποδείξει ότι η παρουσία του και η βιντεοσκόπηση έιχαν χαρακτήρα ιδιωτικό και επέδειξε στο δικαστήριο μάλιστα σχετικά έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν τη συγγενική του σχέση με τους νυμφευόμενους και την καταγωγή των προγόνων του από την περιοχή (Φλώρινα). Ο δικαστής αγνόησε τα έγγραφα αυτά πετώντας τα μάλιστα κάτω χωρίς καν να τα δει.

    Έχω κάποια ερωτήματα και θα ήθελα να μου τα απατήσεις κάποιος με νομικές γνώσεις.
    - Είναι παράνομο να μαγνητοσκοπείς γαμήλια γλέντια?
    - Χρειάζεται άδεια για τους ξένους κι είναι ελεύθερα για τους Έλληνες?
    - Χρειάζεται άδεια αν είναι για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού???? Μήπως όχι για ελληνικούς αλλά για ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς? Μήπως όχι για όλους τους ξένους αλλά για ορισμένους και ειδικότερα "σκοπιανούς"?
    - Αν εγώ που είμαι ιδιώτης πάω σε ένα γάμο (έχω πλαει σε πολλούς) και μαγνητοσκοπήσω (έχω μαγνητοσκοπήσει κάμποσους) το γλέντι και το δόσω κατόπιν σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό να το παίξει, είμαι παράνομος? Μήπως μόνο αν το δόσω σε ορισμένους σταθμούς (πχ Α1) ή μήπως μόνο αν ο εν λόγω γάμος έγινε σε "εθνικά ευαίσθητη" περιοχή (Φλώρινα και πέριξ)?

    Θα ήταν σκόπιμο πριν βγάλουμε τελικό συμπέρασμα να διαβάσουμε το κατηγορητήριο, για το οποίο δε γίνεται κανείς λόγος στο άρθρο.
    Γιατί, αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα λέει ο Α1 και ο Μιτσκοβ...τότε είμαστε ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας δίνοντας αφορμές και όπλα στο καθεστώς του Γκρούεβσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω δεν εχω τις καταλληλες νομικες γνωσεις αλλα μπορω να δωσω μερικα παραδειγματα για τον τροπο που λειτουργει η "εθνικη" πολιτικη για το μακεδονικο στην Ελλαδα.

    Στα τελη της δεκαετιας του 80΄ ο Μακεδονας τσιγγανος μουσικος Βεβκι Αμεντοβ απο την τσιγγανικη συνοικια Μπαιρ Μααλο της Μπιτολα περασε εναν μηνα σε ελληνικη φυλακη γιατι επαιζε "ανθελληνικη" μουσικη σε ενα πανηγυρη στην Φλωρινα.

    Το 2000 ο δημοσιογραφος Σλαβκο Μανγκοβσκι ο οποιος ειναι αμερικανος πολιτης επισκευτηκε ενα πανηγυρι σε χωριο της Πτολεμαιδας και κατωπιν εγραψε τις εντυπωσεις του σε ενα περιοδικο της Δ. Μακεδονιας. Την επομενη φορα που θελησε να επισκευτει την Ελλαδα οι συνοριακες αρχες του απαγορευσαν την εισοδο, του εδωσαν εγγραφο το οποιο εγραφε οτι ειναι ανεπιθυμητος στην Ελλαδα και του σφραγησαν το αμερικανικο του διαβατηριο ωστε να του απαγορευεται η εισοδος και η διελευση εφ ολου ζωης. Οι γονεις του ειναι γενημενοι στο χωριο Σμαρντεςς-Κρυσταλοπηγη Καστοριας.

    Ο μουσικος Στεβτσε Στο'ι'κοβσκι μετα απο προσκληση πολιτιστικων συλλογων ηρθε στην Φλωρινα μια-δυο φορες για να παιξει γκαιντα.
    Οι ελληνικες αρχες τον εβαλαν σε "μαυρη λιστα" και απο τοτε του απαγορευεται η εισοδος αν και ειναι μουσικος στο χορευτικο συγκροτημα Τανετς. Απο την μερια της μητερας του καταγεται απο το χωριο Γκορνο Βαρμπενι(Εκσι Σου)-Ξινο Νερο Φλωρινας.(υπαρχει παλιοτερη αναρτηση σ'αυτο το μπλογκ)

    Καθε καλοκαιρι (οταν οι μεταναστες συνηθως επισκεπτονται τους τοπους καταγωγης τους) συμβαινει το εξης περιεργο: Μακεδονες οικονομικοι μεταναστες κυριως στις ΗΠΑ, Καναδα και Αυστραλια μολις κατεβουν απο το αεροπλανο μαθαινουν οτι εχουν χασει την ελληνικη υπηκοοτητα και δεν τους επιτρεπεται η εισοδος στην χωρα. Μπενουν δε σε "μαυρη λιστα" και δεν εχουν καν το δικαιωμα επισκεψης ως τουριστες. (Αυτο βεβαια δεν συμβαινει σε ολους, αλλα συμβαινει επιλεκτικα στα ατομα εκεινα τα οποια οι ελληνικες αρχες θεωρουν οτι εχουν "ενθελληνικη δραση" στο εξωτερικο.
    http://www.florina.org/news/2008/august11_g.asp

    Βεβαια υπαρχουν πολλα ακομα παραδειγματα τα οποια μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχασα να πω οτι τον "περιβοητο" Μομιροβσκι το περασμενο καλοκαιρι στα γεγονοτα στους Λοφους-Ζαμπαρντενι Φλωρινας τον συνελαβε η αστυνομια (αυτον το συνεργειο του και αλλους δημοσιογραφους απο την Δ. Μακεδονιας) αν και ειχε απολυτως ολα τα απαραιτητα εγγραφα και αδειες. Αφου τον ενεκριναν για αρκετες ωρες και ελεγξαν ολο το υλικο που ειχε βιντεοσκοπησει (φοβουμενοι πιθανων οτι θα ειχε καποια συνεντευξη στα μακεδονικα με καποιον απο τους κατοικους)στην κυριολεξια τον απελασαν (συνοδεια περιπολικων μεχρι τα συνορα)με την δικαιολογια οτι η παρουσια του αναστατωνε τους κατοικους του χωριου..! (Ξερουμε πως αναστατωνονται οι κατοικοι των Λοφων-Ζαμπαρντενι οταν ερχονται σε απαφη με αλλους Μακεδονες...! Δεν μπορουσαν να βρουν μια πιο πειστικη δικαιολογια..?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Slavko Mangovski ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας στη Florida, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσσου (αυτού που ειδικεύεται στις μπούρδες περί της καταγωγής του Καραμανλή) και κάποια στιγμή τη δεκαετία του 1990 ελέω του Atanasovksi της υπερεθνικιστικής Μακεδονικής Συμμαχίας και του περιοδικού της Makedonsko Sonce έγινε δημοσιογράφος. Τώρα δουλεύει στις τηλεοπτικές παραγωγές του ίδιου ομίλου και μαζεύει τα βίντεο με τους τοπικούς χορούς για να αποδείξει πως είσαστε υπόδουλοι. Είναι γνωστός δε στους έλληνες από το 1993 τουλάχιστον όταν πρωτοστατούσε στο να τους βρίζει στο Usenet. Μετά "ίδρυσε" το online "περιοδικό" Makedonika που ειδικεύτηκε στην προώθηση επιστημονικής και καλά έρευνας που έβγαζε το συνάφι σας πανάρχαιο και τους Έλληνες υποσαχάριους. Τώρα εσείς αν το μάθατε το πρωτοπαλλήκαρο σας όταν σας ήρθε επίσκεψη στην Πτολεμαϊδα δε το ξέρω (οι του Vinozhito τον ήξεραν κι αυτόν και τους άλλους "ήρωες" Uzunovski/Nicholov από πιο πριν) αλλά το ελληνικό δημόσιο ώφειλε να τον είχε πάρει είδηση χρόνια νωρίτερα. Αν απαγορεύεται σε γιαγιάδες να μπούνε Ελλάδα λόγω συμμετοχής στο NOF είναι αστείο να αφήνει τον καραπροπαγανδιστή να μπαινοβγαίνει άνετος. Από απλή εκδικητικότητα όχι τίποτα άλλο. Και βέβαια μέσω Shengen μπορεί κι αυτός και ο άλλος ήρωας σας ο Ποπόβσκι και όποιος άλλος είναι στις ερυθρές λίστες να μπει Ελλάδα πλέον οπότε μη πολυκλαίγεστε, ένα ταξιδάκι Ιταλία δε χαλάει κανένα, ρωτήστε και τη Gence.

    Α, και μη τα σκατώνετε σαν το Vonozhito που έβγαλε τη μάνα του από την Κρυσταλοπηγή. Η μάνα του είναι Βουλγάρα δασκάλα εκ Βουλγαρίας που ξέμεινε στη Μπίτολα μετά τον Β'ΠΠ που την είχαν στείλει οι Βούλγαροι για προφανείς λόγους. Ο πατέρας του είναι πρώην ταγματάρχης του NOF από την Κρυσταλοπηγή. Εξ ου και η ιδιαίτερη "αγάπη" του για τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με δυο λογια μας επιβεβαιωσες αυτο για το οποιο παραπονουμαστε. Αν πεις δηλαδη κατι εναντιων της φασιστικης πολιτικης της Ελλαδας τοτε σου απαγορευεται η εισοδος σαν να εισαι τρομοκρατης.
    Αυτο ειναι για σενα απολυτωσ φυσιολογικο. Βλεπω οτι πιαστικες μονο με τον Μανγκοβσκι. για τα αλλα σιωπη... Το αν η μανα του ηταν απο την Βουλγαρια η' απο την Αλβανια δεν παιζει κανεναν ουσιαστικο ρολο. Δεν μιλαμε για επαναπατρισμο αλλα για επισκεψη. Απορω με αυτου του ειδους τισ φασιστικες αντιληψεις. Δηλαδη πρεπει ολοι να το βουλωσουν και να σκυψουν το κεφαλι. Οσο για τις γιαγιαδες που ανεφερες ειναι οι γιαγιαδες μας, οιμαναδες μας, οι θειες μας, οι αδελφες και ξαδελφες μας. Να επιστρεψουν αμεσως και ανευ ορων οπως επεστρεψαν και οι αλλοι πολιτικη προσφυγες οι οποιοι δεν ηταν εθνικης μακεδονικης καταγωγης. Αλλα τι περιμενεις απο μια χωρα οπου οι κατοχικοι συνεργατες ( Βλεπε δικτακτορα Παπαδοπουλο) πηραν θεσεις κλειδια, το ιδιο και οι χουντικοι(βλεπε Μερτζο)ενω οι μαχητες για την δημοκρατια ειναι στο περιθωριο η' και εξοριστοι. Ακουσε κανεις για κανεναν χουντικο η' κατοχικο συνεργατη να ειναι εξοριστος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μετεμφυλιοπολεμικό κυνήγι μαγισσών μπορεί να σταμάτησε το 1982 για τους Ελληνες, αλλά συνεχίζεται ακόμα με θύματα τους "μη Έλληνες το γένος". Αλλά τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές.
    Πρώτα δεν περνάνε πια αυτοί οι τσαμπουκάδες, αυτά τα πράματα βγαίνουν παραέξω και γίνεται ζημιά. Παλιά έλεγες "έλα μωρε κουμουνιστές είναι" και καθάριζες. Τώρα είναι αλλιώς, άσε που όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν ρυθμίσει τέτοια ζητήματα και η Ελλάδα είναι μια εξαίρεση.

    Έπειτα η Μακεδονική μειονότητα είναι πλέον αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη (έκθεση Μακντούγκαλ). Οπότε κάθε τέτοια δικαστική απόφαση είναι ακόμα ένα τεκμήριο στην παράγραφο "καταπίεση Μακεδονικής μειονότητας" σε κάθε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών. Και τα Ηνωμένα Έθνη είναι σαν την ΟΥΕΦΑ, που σου επιβάλλει καμιά ποινή μακρόχρονου αποκλεισμού σε κανένα γήπεδο και σε παίρνει η κάτω βόλτα (βλ. λ. ΠΑΟΚ).
    Δεν είανι κάτι αμελητέο τα Ηνωμένα Έθνη, άλλωστε μέσω των Ηνωμένων Εθνών προσπαθούμε να γονατίσουμε τη Μακεδονία.

    Για αυτό το λόγο όλο και λιγότερα μπράβο θα ακούνε τέτοιοι λειτουργοί, όλο και λιγότερο θα τους χτυπούν επαινετικά στην πλάτη. Απεναντίας τέτοιοι δικαστές θα θεωρούνται ανεπαρκείς που χειρίζονται ανεύθυνα ευαίσθητες υποθέσεις και που οι αποφάσεις τους προκαλούνε άσκοπη δημοσιότητα και μπορεί να έχουν δυσμενή αποτελέσματα για τη χώρα.

    Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να τελειώσει επιτέλους ο εμφύλιος και για τους "μη Έλληνες το γένος" και να σταματήσει το ψυχροπολεμικό κλίμα με τις γειτονικές χώρες.
    Ένα από τα χειρότερα που έχω να προσάψω στον Καραμανλή και τη συμμορία του είναι ότι γύρισε τη χώρα στη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 11:39, το να αναφέρεις συνεχώς τον πατέρα κάποιου μακεδόνα ακτιβιστή με συκοφαντικό τρόπο (ανώνυμα και χωρίς στοιχεία, λέγοντας απλά ότι….."μέχρι και οι πέτρες το ξέρουν") είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και γι' αυτό το λόγο δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε τα αναπόδεικτα σχόλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή